Ernest and Elisabeth Cassutto, De Laastse Jood van Rotterdam


Cover van De laatste Jood van Rotterdam door Ernest Cassutto, bewerkt door Benjamin Cassutto
Klik op de cover hierboven om een vergroting te zien.
De laatste Jood van Rotterdam.
Mijn broer, Benjamin Cassutto, werkte als redacteur aan een vernieuwde uitgave van De laatste Jood van Rotterdam. Het boek kan worden besteld bij de uitgever van de Nederlandse vertaling Importantia Publishing en is ook verkrijgbaar bij de boekhandel (isbn 978 90 6659 045 8). Ook is een ebook uitgave leverbaar via boekhandel.org (ePub).

In De laatste Jood van Rotterdam kunt u lezen hoe Ernest en Elisabeth Cassutto de oorlog door kwamen. Hun worsteling, hun emoties, hun vragen rond hun joodse identiteit en hoe hun geloof veranderde en zich ontwikkelde tegen een achtergrond van verschrikkingen.

Deze website legt meer de nadruk op de historische aspecten.

 

Front Cover: The Last Jew of Rotterdam
Back Cover: The Last Jew of Rotterdam
Dit is de cover van een eerdere uitgave van het boek dat Ernest H. Cassutto schreef samen met Constance Faith Goddard in 1974. In dit boek,  beschrijft Ernest Cassutto hoe hij opgroeide in IndonesiŽ, naar Nederland verhuisde en gevangen werd genomen door de nazi's. Het vertelt ook hoe zijn vrouw de oorlog overleefde, hoe hun geloof hen bij elkaar bracht en hoe hun leven zich ontwikkelde na de Tweede Wereldoorlog. 
Dit is de achterkant van het boek. Het boek wordt niet langer gedrukt, maar de uitgever (Whitaker House) gaf toestemming de cover van dit boek te gebruiken als illustratie op deze pagina. De nazi-officier is de commandant van de gevangenis in Rotterdam, waar Ernest werd vastgehouden totdat hij in 1945 wist te ontsnappen. Na de oorlog bezocht Ernest deze man aan zijn sterfbed en schonk hem vergeving voor al het kwaad dat hij had aangedaan.


Naar het verhaal van Ernest Cassutto

Naar het verhaal van Elisabeth Rodrigues Cassutto